My Dream Car

My Dream Car

Music

About Me

My photo
Achieve your dreams first to get easy life in your future...

Sunday, 16 November 2014

Hari Minggu

Assalamualaikum..hari ini merupakan hari ahad,,hari mggu iaitu di mana hari cuti untuk orang-orang yang bekerja kecuali Johor,Kelantan dan Terengganu...dari pagi tadi aku mendapat pelawaan daripada kawan-kawan aku untuk keluar berjalan-jalan..mula-mula aku keluar pergi tamu Gaya Street jam 7am..x dela bez sgt pn pergi tamu tu..biasa-biasa je..cuma banyak kedai cenderahati je..tapi untungnya ada orang belanja sarapan...Alhamdulillah..rezeki..thanks kawan blnja aku..bukan selalu orang nak belanja aku..aku jalan pergi tamu sampai jam 9.15am je sbb tak ada apa yang mau dibeli..cuma makanan je..aku jalan-jalan pun tak lupa juga dengan assigment yang berlambak tu..selepas je sampai rumah,,dapat wechat pula..aduhh,,hasutan mengajak aku keluar lagi..nasib baik iman aku kuat dan aku terfikirkan assigment aku yang berlambak tu..lalu aku pun menolak pelawaan dia..tak lama kemudian,,dapat pula panggilan masuk ajak aku keluar lagi..nasib baik kali ni pergi DKP baru je..yang penting naik motor..malas aku jalan kaki..haha..jadi aku pun setuju sebab boleh juga aku buat assigment aku..di samping mendapat wifi free..aku sekadar meneman kawanku sahaja..
Kesimpulannya,,banyak hasutan jahat yang mengajak aku keluar dan akhirnya aku dapat mengelak semua hasutan tersebut..berharap tidak ada lagi hasutan untuk mengajak aku keluar..Sekian....... ^_^
#finishingmyassigment#

Saturday, 15 November 2014

Sighing......

Assalamualaikum semua..aku cuma nak luah sedikit sahaja apa yang terpendam dalam hati aku..aku tak tahu la kenapa dalam kalangan adik beradik aku,,aku tak ngam dengan abang dan akak aku..aku cuma ngam dengan kembar aku je..kalau masa kecil,,aku paling anti dengan akak dan abang aku..aku tak tahu la kenapa..mungkin ada certain perangai diorang yang aku tak suka..ada kembar pun kadang-kadang pun bergaduh juga..mak ada pesan,,"adik-beradik ko da la sikit..cuba la berbaik-baik..kalau ko susah nanti siapa yang nak tolong??adik-beradik ko juga." Itu la yang mak selalu pesan..baiklah mak..saya cuba ya mak..tapi kalau dekat dengan diorang mesti aku nak gaduh..tak pandai nak berbaik..kalau duduk jauh,,tidak pula aku bergaduh..yela kan..masing-masing buat hal sendiri..aku rasa better la aku jarang balik walaupun rindu kat mak ayah..hurm   :-(

Monday, 3 November 2014

KAWAN TAK SELALUNYA ADA DAN MASA TU KITA AKAN BELAJAR HIDUP SENDIRI..CUBA BERDIKARI SENDIRI..

Hidup tidak selalunya Ceria

Assalamualaikum reader..berdasarkan aku punya tema dalam blog aku..sepanjang kehidupan yang kita hadapi,,memang tidak semuanya mudah..lebih-lebih lagi apabila digelar oleh seorang pelajar dirantauan..macam-macam perkara yang akan dihadapi terhadap seorang insan yang digelar pelajar..cabaran dari segi assigment,,masalah dengan rakan,,masalah kewangan,,dan macam-macam lagi..aku tahu,,korang semua mesti da rasa semua benda ni kan??tapi masalah aku, masalah hati..sedih dengan keadaan ayah yang tidak selalu sihat..dengan penyakit yang dihadapi sehingga terpaksa pergi klinik 2kali sehari..keadaan ayah kurang sihat pun tetap tak nak pergi klinik..nasib baik mak paksa dan anak-anak mak ayah pandai drive..dapat la akak yang satu-satunya sentiasa ada di rumah untuk menghantar ayah pergi klinik walaupun ayah dipaksa..walaupun aku ni degil dengan ayah,,tapi hati tetap sayang..kalau ayah tak ada,,hidup anak-anak ayah mesti tak ceria..hurm..rindu dengan ayah..doa anakmu ini tidak akan terputus untukmu,,mak dan ayah..walaupun rasa risau dan sedih dengan kesihatan ayah,,aku tetap tak akan menunjukkan kesedihan dekat kawan-kawan aku..biar la aku rasa sorang kat sini..kalau kawan-kawan tahu pun,,apa yang mereka boleh tolong kan??apa jua keadaan,,aku tetap merindukanmu,,mak dan ayah..insan yang tidak pernah aku lupakan..LOVE U FOREVER MAK & AYAH..

Thursday, 16 October 2014

Perkembangan Terbaru aku..

Assalamualaikum sebagai pembuka bicara,
Harap anda semua sihat sentiasa,
Hidup mestilah selalu ceria,
Supaya hidup sentiasa bahagia...


Setelah lama ku meninggalkan dunia blog,,akhirnya aq kembali untuk menceriakan kembali blog aku..itu pun selepas abah (lecturer Communication Technology) yang suruh untuk mewujudkan blog individu..terus aku teringat kepada blog aku yang lama..aku malas nak buat baru..jadi aku akan gunakan blog aku yang lama ni..sebelum tu aku lupa nak beritahu,,aku merupakan seorang pelajar di Universiti Malaysia Sabah..dah setahun lebih aku belajar di sini..macam2 ragam aku lalui di sini..aku di sini bersama Yusmaazima,mahirah, dan nur Shazelina..dengan merekalah aku sering bergantungan kerana mereka ini satu negeri dengan aku..balik Johor sama2,,balik sabah pun sama2..kalau ada pergaduhan antara mereka ni aku diam..aku tak nak masuk campur..lagipun buat apa nak bergaduh..da setahun lebih berjuang sama2 di negeri bumi bawah bayu (sabah) ni..kalau ada apa2 masalah,,kadang2 aku rujuk dekat diorang juga..da masuk tahun dua ni,,da kurang gaduh2..buang masa je kan nak gaduh2 ni..haha..hurm..ok la..aku cuma sempat nak update pasal perkembangan terbaru aku je..kalau ada apa2 perkembangan lagi nanti aku update ok..assalamualaikum..

Senyum selalu..  ^_^

Tuesday, 2 August 2011

DemAm oH dEmaM....!!!

ary ni merupakan 2 Ramadhan/Ogos
dan juga merupakan ary ke-6 aq demam...
aq start demam pada 28/7/11
4 ary sblm puasa..
hurm,,sangat sengsara spnjg aq demam ni...
especially bulan puasa..
aq da usaha dgn mkn panadol
tp xberkesan juga..
aq hanya menunggu saat 
demam aq pulih..
aq brharap sgt cpat smbuh..
sbb aq pn da xthn...huhu
kpada 2 org akak aq(lina&pza)
thanks sbb susah2 mnjaga aq
spnjg aq dmam...
aq hargai prtolongan korang...^_^
urm,,ok la...aq nk berehat dulu...
esok Insyallah lw aq shat aq skola...
tolong doakn aq cpat shat tw...
assalamualaikum....


Thursday, 9 June 2011

bOsaNnn !!!!

hurm..cuti pertengahan tahun (2011)...
selama 2 mggu...
sgt membosankn...
huhu
selama 2 mggu x kuar umah...
xde holiday family pn...
jelez gak dgn membe2 yg bercuti dgn family...
hurm...xpela...
mgkn rezeki aq next time KOT...
apa pn harap2 dpt g holiday dgn family next time...
:-(

The Simple Story of My Life

Thank you for visiting my blog... :)